Back 2 Nature


RÓLUNK:Mindenkinek van egy álma, ami gyermekkorából gyökerezik. Amikor elképzelte, lerajzolta, eljátszotta, milyen lesz felnőttként, "mi leszek, ha nagy leszek?".

A lovaglás, a lovakkal való foglalkozás, nem egy sport vagy szabadidős tevékenység, ez egy életforma. A lovakról folyamatosan gondoskodni kell, reggel-este, télen-nyáron, Húsvétkor és Karácsonykor is. Ez egy szerelem! De akárhogy is tekintünk erre a nemes állatra, lehet félünk tőle, lehet lenyűgöz, lehet imádjuk egy biztos hatással van ránk, mint egy médium. A lovak körüli létnek van egy fertőző, addiktív hatása, minden időnk és gondolatunk körülötte forog. És ez így van jól!

Jelmondatunk:

BACK TO NATURE

Fontosnak tartjuk, hogy

A mai digitalizált és egyre jobban szeparált világunk, nem hagy elég időt a humán szervezetnek az emocionális, mentális képességek és igények kibontakoztatására. A lovaglást akarva-akaratlanul interakciót, érzelmet vált ki belőlünk, nem véletlenül használják terápiás céllal is. A lovaglás alkalmával jellemzően, kint vagyunk a természetben a szabad levegőn, érezzük az időjárást és a környezet finom hangjait. Ezek olyan fontos, feltöltődést jelentő momentumok amire mindenkinek szüksége van!Két fő szereplő, a két testvér

B = Balázs

L = Lali

BL Armentum Lovasklub

Lali felnőtt díjugrató versenyző számos nemzetközi és hazai sikert tudhat maga mögött.

Balázs díjugrató gyermek válogatott és a Talent program tagja, szintén számos sikert tudhat maga mögött.

A lovardán belül működő lovasiskolánk, a díjugratás és aktív versenyzés alapjait, továbbá a szabadidős tevékenység kívánja biztosítani. Ehhez hozzátartozik az utánpótlás nevelés, lókiképzés és lovasiskolai oktatás is.
Oktatóink

Ifj. Szikszai Lajos

1986 január 12-én születtem Kiskunhalason.
Már korai  gyerekkoromban 6-7 évesen kezdtem el lovagolni a Kiskunhalasi Határőr Dózsa lovasiskolában. A stabil lovaglási alapokat édesapámtól tanultam. 2003-ban ki jutottam az ifjúsági Európa bajnokságra Csehországba, Aurél nevű lovammal militaryban szakágban. Ezután számos hazai és külföldi versenyen vettem részt, értem el helyezésket és nagyobb hangsúlyt fektettem a díjugratásra.
Pályafutásomat tizenöt éve koromtól  külföldön (Németország, Svájc, Franciaország) folytattam, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem nagyszerű lovasok mellett.
2013-ban Luxemburgban lett meg az első "nagydíjas" lovam CAYETENA, akivel rengeteg közös élményünk volt együtt, akivel megtudhattam, hogy milyen is a "profi liga". Majd 2015-ben Ausztriában folytattam a pályafutásomat, ahol fantasztikus fiatal lovakat lovagoltam, akik most jelenleg az élsportban vannak. Ezután 2018 januárjában haza költöztem ,hogy a testvéremmel együtt lovagolhassunk, versenyezhessünk és együtt juthassunk el oda, ahova minden profi sportoló szeretne eljutni!
Jelenleg aktívan résztveszek itthoni és külföldi versenyen kezdőló kategóriától (1m-től) egészen a nagydíjon (155cm-ig).


Komjáthy KatalinAzt gondolom, hogy aki lovagolni tanul, nem csak lovas tudást fog elsajátítani, hanem meg tanul szeretni és felelősségteljesen foglalkozni egy másik élőlénnyel. Ettől a lovas gyerekek mindig egy picit "többek" mint átlagos társaik. Célom az, hogy megmutassam nekik a csodát, amit a lovaglás és a ló jelent.

Kapcsolatom a lovakkal elég korán kezdődött. 9 éves voltam, amikor a szüleim, hosszas unszolás után beírattak a Gyáév Lovardába lovagolni. Itt ismerkedtem meg a lovaglás alapjaival. Pár év után 12 évesen megkaptam első saját lovamat, Natasát.

Kipróbáltam lovas tudásomat díjugrató, díjlovas és lovastusa szakágakban. A legtöbb eredményt díjlovaglásban értem el, díjugratásban 125cm- es pályáig versenyeztem.  Sok, nagyon ügyes gyermek került ki a kezeim közül. Többen ma már eredményes ugró lovasok.

Minden évben edzőtáborok lelkes résztvevője vagyok, ahol tudásomat  folyamatosan fejlesztem.

Bogár Zsófia

Végzettségem szerint gyógytornász, a Magyar Lovasszövetségnél regisztrált díjlovas lovasedző valamint lovasterapeuta.
A lovak, a lovaglás és mindennemű sport szeretete az életemet végigkíséri. Nagy elhivatottságot érzek az edzői, sportpedagógiai feladatok iránt, melyet több mint 10 éve tölti ki mindennapjaimat. Ezalatt az idő alatt volt alkalmam több lovas létesítményben is kipróbálni magam lovardavezetői feladatkörben, mely során elsajátítottam a vezetői, szervezői feladatok színvonalas módjait. Ezen kívül nagy számú versenyző, idomító munkáját felügyeltem, segítettem, a párosok egyéni igényeit, képességeit figyelembe véve. Munkavégzésem során mindig a magas minőségre törekszem, melyet elsősorban a szakmai hitelesség, az önfejlesztés és precizitás eszközeivel érek el. Tudásomat folyamatosan bővítem, szakmai besorolásomat a lehető legmagasabb szintre szeretném fejleszteni.