BL Armentum COVID-19 koronavírus-járvány intézkedés

2020.03.16

Kedves Lovasok, Kedves Bértartók!


A BL Armentum Lovasiskola minden téren támogatja a COVID-19 koronavírus-járvány megfékezésére irányuló erőfeszítéseket. Ennek keretében a Lovasszövetséggel egyeztetve az alábbi intézkedést hoztuk, mely visszavonásig érvényes a lovarda teljes területén

Tekintettel arra, hogy az eddigi ismereteink alapján a lovak nem fogékonyak a COVID-19 koronavírusra és nem terjesztik azt, valamint figyelembe véve az állatjólléti törvény aktuális rendelkezését a lovardát sem most, sem a későbbiekben nem zárjuk be! :-) Tehát minden bértartónak, lovasnak továbbra is biztosítjuk, hogy a lovát gondozza, mozgathassa! 

DE!!!

Fontos, hogy a vírus további terjedését megakadályozzuk, így a közösségi tereinket lezártuk, azt tilos látogatni, használni. Csak az jöhet és jöjjön lovagolni, aki nem lázas, egészséges és nem  volt az elmúlt 14 napban vírus vonatkozásában terhelt területen!  Kerüljük a lovardában az érintkezéssel járó üdvözlést és minden egyéb testi kontaktust! :-) Továbbá kérjük a lovasokat zárt térben, istállóban ne csoportosuljanak, és legalább 1 méter távolságot tartsunk egymástól. Kérjük a fokozott higiéniai ajánlások betartását!

Lovardai higiéniai ajánlás:

Moss kezet rendszeresen és alaposan, legalább 20 másodpercig szappannal és folyóvízzel, vagy tisztítsd meg alkoholos kézfertőtlenítővel!  Szemhez, szájhoz, archoz ne nyúlj, illetve csak kézmosást követően! Fokozott kézmosás: Lovardába érkezéskor és után, WC használatot követően tüsszentés, köhögés, orrfújás után, állatokkal vagy állatok ürülékével való érintkezés után. Otthon: tisztítsd a gyakran megérintett felületeket rutinszerűen (például: asztalok, ajtókilincsek, villanykapcsolók, fogantyúk, íróasztalok, WC-k, csapok, mosogatók és mobiltelefonok)! Kerüld a nagy tömeget, zárt légterű helyiségeket! 


Vigyázzunk egymásra!