Indul a 2020 évi lovasverseny szezon

2020.05.20
Szikszai Lajos Jun.
Szikszai Lajos Jun.


A tervek szerint május 29-től, a kényszerpihenő után elkezdődnek a zártkapus díjugrató versenyek. Az első három hétben országos versenyeket, majd június 15-től régiós versenyeket is lehet rendezni. Májusban mindenki a saját régiójában kell, hogy versenyezzen, ezután megszűnik ez az előírás.

https://dijugratoszakag.hu/2020/05/11/dijugratok-figyelem-igy-zajlanak-majd-a-zart-kapus-dijugrato-versenyek/

A BL Armentum LSE a Bábolnai helyszínen vesz részt az idei első lovasverseny.

Ifj. Szikszai Lajos az idei évtől, mint II. szintű díjugrató szakedző is  aktívan dolgozik a lovassport fejlődésért. Az idei évben kettő fiatal rajtengedélyvizsgázó és hat ifjúsági versenyző lovasunkat támogatjuk. A Bábolnai versenyen három lovával áll starthoz, kettő fiatal ménnel FBI DE HUS és BORISZ RULIKOVSZKIJ valamint kiváló kancájával ARIANÉVAL

Tóth Balázs ifjúsági versenyzők, miután sikeresen felvételizett az ország egyik legjobb gimnáziumába, most teljes-mértékben a sportra tud koncentrálni. Szülői és edzői közös döntés értelmében, valamint a korosztályváltásból adódó aránytalan nemzetközi elvárások miatt, az idei év ráhangolódás a 2021 évi utánpótlás Európa Bajnokságra, de mindemellett fontos cél a szeptemberi Országos Bajnokságon való sikeres részvétel. Balázs három lovával Elsa Camparival akivel CSIO bajnok volt,  Csillaggal valamint GYR DE SEMILLY fiatal ménjével készül az idei szezonra.

Jelenleg a díjugrató szakág felületein már olvashatók a kiemelt versenyek időpontjai:
Tóth Balázs
Tóth Balázs

A Magyar Lovassport Szövetség díjugrató szakága követi Magyarország Kormánya sportversenyekre vonatkozó előírásait, mely szerint várhatóan augusztus 15-e után már feloldják az addigi korlátozásokat, és a díjugrató versenyeket a közönség is látogathatja.

Jelenleg a díjugrató szakág felületein már olvashatók a kiemelt versenyek időpontjai:

FBI DE HUS
FBI DE HUS

június 18-21. Kiskunhalas Grand Prix 1.
június 26-28. Balatonvilágos Hungarian Future Stars

július 3-5. Hortobágy pályaavató
július 9-12. Bábolna Grand Prix 2.
július 17-19. Mezőhegyes Mén-kanca, Méneskönyvek versenye
július 30-aug. 2. Nemzeti Lovarda Grand Prix 3.
aug. 14-16. Kiskunhalas Championátus 1.
aug. 18-20. Tamási Pannon Tour
aug. 28-30. Szilvásvárad Championátus 2.
aug. 28-30. Tamási Bajnokok Kupája
szept. 10-13. Nemzeti Lovarda Fiat OB
szept. 25-27. Regionális döntők
okt. 2-4. Kecskemét Tenyészverseny

Versenynaptár:

https://dijugratas.topsoft.hu/htmltree/vnaptar.pdf

A hazai és külföldi nemzetközi versenyek rendezése még a Nemzetközi Lovas Szövetségtől és a járványhelyzet alakulásától függ. A diósgyőri versenyek megrendezése még egyeztetés alatt van, míg a gróf Széchenyi István Emlékverseny a világkupával a tervek szerint augusztus 21-24. között kerülhet megrendezésre.

Sok sikert kívánunk minden sporttársunknak!