Back 2 Nature


RÓLUNK:Mindenkinek van egy álma, ami gyermekkorából gyökerezik. Amikor elképzelte, lerajzolta, eljátszotta, milyen lesz felnőttként, "mi leszek, ha nagy leszek?".

A lovaglás, a lovakkal való foglalkozás, nem egy sport vagy szabadidős tevékenység, ez egy életforma. A lovakról folyamatosan gondoskodni kell, reggel-este, télen-nyáron, Húsvétkor és Karácsonykor is. Ez egy szerelem! De akárhogy is tekintünk erre a nemes állatra, lehet félünk tőle, lehet lenyűgöz, lehet imádjuk, de egy biztos hatással van ránk, mint egy médium. A lovak körüli létnek van egy fertőző, addiktív hatása, minden időnk és gondolatunk körülötte forog. És ez így van jól!

Jelmondatunk:

BACK TO NATURE

Fontosnak tartjuk, hogy

A mai digitalizált és egyre jobban szeparált világunk, nem hagy elég időt a humán szervezetnek az emocionális, mentális képességek és igények kibontakoztatására. A lovaglás akarva-akaratlanul interakciót, érzelmet vált ki belőlünk, nem véletlenül használják terápiás céllal is. A lovaglás alkalmával jellemzően, kint vagyunk a természetben a szabad levegőn, érezzük az időjárást és a környezet finom hangjait. Ezek olyan fontos, feltöltődést jelentő momentumok amire mindenkinek szüksége van!Két fő szereplő, a két testvér

B = Balázs

L = Lali

BL Armentum Lovasklub

Lali felnőtt díjugrató versenyző számos nemzetközi és hazai sikert tudhat maga mögött.

Balázs díjugrató gyermek válogatott és a Talent program tagja, szintén számos sikert tudhat maga mögött.

A lovardán belül működő lovasiskolánk, a díjugratás és aktív versenyzés alapjait, továbbá a szabadidős tevékenység kívánja biztosítani. Ehhez hozzátartozik az utánpótlás nevelés, lókiképzés és lovasiskolai oktatás is.
Oktatónk

Ifj. Szikszai Lajos

Lovasoktató, II. szintű díjugrató edző 

1986 január 12-én születtem Kiskunhalason.
Már korai  gyerekkoromban 6-7 évesen kezdtem el lovagolni a Kiskunhalasi Határőr Dózsa lovasiskolában. A stabil lovaglási alapokat édesapámtól tanultam. 2003-ban ki jutottam az ifjúsági Európa bajnokságra Csehországba, Aurél nevű lovammal militaryban szakágban. Ezután számos hazai és külföldi versenyen vettem részt, értem el helyezéseket és nagyobb hangsúlyt fektettem a díjugratásra.
Pályafutásomat tizenöt éve koromtól  külföldön (Németország, Svájc, Franciaország) folytattam, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem nagyszerű lovasok mellett.
2013-ban Luxemburgban lett meg az első "nagydíjas" lovam CAYETENA, akivel rengeteg közös élményünk volt együtt, akivel megtudhattam, hogy milyen is a "profi liga". Majd 2015-ben Ausztriában folytattam a pályafutásomat, ahol fantasztikus fiatal lovakat lovagoltam, akik most jelenleg az élsportban vannak. Ezután 2018 januárjában haza költöztem ,hogy a testvéremmel együtt lovagolhassunk, versenyezhessünk és együtt juthassunk el oda, ahova minden profi sportoló szeretne eljutni!
Jelenleg aktívan részt veszek itthoni és külföldi versenyen kezdőló kategóriától (1m-től) egészen a nagydíjon (155cm-ig).